tirsdag den 25. januar 2011

Ole Lukøje bliver til

Der var engang en dreng der hed Ole Lukøje. Han havde dagen forinden fået sig et ansigt, to hænder, to fødder og en paraply udformet i trylledej. Han havde været i ovnen i ca 4 timer og nu trængte han til at få lidt liv i ansigtet og en krop og noget tøj. (Skaberen af Ole Lukøje havde ikke noget kamera, så måtte bruge sin mobiltlf i stedet, derfor er billederne blevet lidt små).
Skaberen af Ole Lukøje havde ikke noget maling og besluttede sig for at undersøge om det var muligt at farvelægge trylledej ved hjælp af helt almindelige tuscher. Det kunne sagtens lade sig gøre og på den måde fik Ole Lukøje to par blå øjne, røde kinder og læber, brunt hår og en masse fregner.
Til at skabe Oles krop skulle der forskellige redskaber til. Der blev brugt en tube lim, og et sysæt, skaberen (Louise) har fået af sin mormor. Louises kreative evner rækker ikke så langt, så en symaskine havde ikke gjort den store forskel, når man ikke er helt ferm til at administrere den alligevel.
Ole Lukøje kom til verden i form af en handskedukke. Inderhandsken skal kunne rumme en hånd, derfor måtte der tages mål inden stoffet klippes ud.. (Da den første inderdragt var syet næsten færdig, kunne Oles hoved ikke komme igennem halsåbningen, så Louise måtte starte forfra.




Syningen er helt almindelig frem og tilbage med nål og tråd- kan ikke huske hvad det hedder, min håndarbejdslærer ville græmme sig over dette.
Ole skal også have en hat. Jeg ville have foretrukket huen med form som en nissehue, men så langt rakte mine evner ikke..


Her er Ole Lukøje færdig monteret. Han blev ikke så stor, som jeg havde forestillet mig, men man kan lige have hånden derinde og bevæge hans arme.

Og således begyndte og endte historien om Ole Lukøje, sov godt - og hvis du har sand i øjnene imorgen tidlig har han højst sandsynlig også været forbi dit hus.




















Ingen kommentarer:

Send en kommentar